Doula Kraamverzorgende

Uitgebreide kennis

Ik maak het verschil

}

Flexibel

Binnen 45 min. aanwezig

}

24/7 service

Dag en nacht bereikbaar

0651405736

Bel gerust met je vragen!

Doula kraamverzorgende is bij jouw bevalling en kraamtijd

Als doula kraamverzorgende sta ik jou in een vroeg stadium bij tijdens de bevalling en aansluitend in de kraamtijd. Je weet van tevoren wie je krijgt en kent mij al van de intake. Ik ken jouw wensen, behoeften en angsten omtrent de bevalling en kan daar rekening mee houden als het zo ver is. Desgewenst kunnen we de bevalling zo vaak als nodig nogmaals doorspreken tijdens de kraamtijd. Normaal gesproken komt een kraamverzorgende pas bij ongeveer zeven centimeter ontsluiting. Een doula kraamverzorgende krijgt steeds meer bekendheid in Nederland. De meerwaarde van een doula kraamverzorgende is inmiddels ook bewezen. Door de inzet van een doula kraamverzorgende vinden er meer thuisbevallingen plaats, zijn er minder kunstverlossingen nodig en hebben minder vrouwen last van een postnatale depressie.

Doula kraamverzorgende
Doula kraamverzorgende

Kosten en uren doula kraamverzorgende

De meeste verzekeraars vergoeden een doula kraamverzorgende alleen bij een thuisbevalling of poliklinische bevalling. Het voordeel van een doula kraamverzorgende boven een doula is dat je deze kosten wel vergoed krijgt, mits ik aansluitend kraamzorg verleen. Hiervoor heb je goedkeuring van je verloskundige nodig. Zij mag namelijk maximaal acht uur verlengde bevallingsassistentie aanvragen. Het aantal uren kraamzorg is bepaald in het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP).

Bij een thuisbevalling heb je recht op minimaal acht dagen kraamzorg, bij complicaties op maximaal tien dagen kraamzorg. Extra dagen inkopen kan ook. Bij een ziekenhuisbevalling kost elke nacht die je na de bevalling in het ziekenhuis doorbrengt je 1/8 van het totaal aantal uren. Als doula kraamverzorgende kan ik jou ook ondersteunen tijdens een ziekenhuisbevalling en reguliere kraamzorg geven bij thuiskomst. Aan een ziekenhuisbevalling zijn echter wel kosten verbonden.

Apeldoorn

Vaassen

Ugchelen

Epe

Wil jij een doula kraamverzorgende uit regio Apeldoorn inzetten?

Neem gerust contact op met Meekramen, Apeldoorn Kraamzorg. Wij zijn onder meer werkzaam in Apeldoorn, Terwolde, Teuge, Broekland, Klarenbeek en Uddel.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.